ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИНДУСТРИАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ, МЕНИДЖМЪНТ И ТУРИЗЪМ
гр.Панагюрище, ул.”Петко Мачев” №4, тел.0357-9 94 92,
e-mail:pgtlpsu@abv.bg


ИНФОРМАЦИЯ
за провеждане на събрание на родителите във връзка с избиране на нов състав на Обществен съвет към ПГИТМТ, гр. Панагюрище

Уведомяваме, че събранието за определяне на представители на родителите в ОБЩЕСТВЕНИЯ СЪВЕТ ще се проведе в ПГИТМТ на 14 ноември 2019 г. от 17,30 ч. в кабинет № 17, при следния

ДНЕВЕН РЕД:

1. Запознаване с Правилника за създаването, устройството и дейността на обществените съвети към детски градини и училища.
2. Избор на представители на родителите в Обществения съвет, както и резервни членове.

Забележка: С Правилника за създаването, устройството и дейността на обществените съвети към детски градини и училища можете да се запознаете на училищния сайт www.pgitmt.com, секция Полезна информация за: родители.


Дата: 06.11.2019г. инж. Лушка Апостолова
Директор ПГИТМТ

На 22.04.2016 г. до 24.04.2016 г. в гр. Кърджали в СОУ "Петко Рачов Славейков" се проведе Национална ученическа конференция "140 години от Априлското въстание". В нея взе участие Мартин Димитров Предьов от 11 "а" клас от ПГИТМТ - град Панагюрище с доклад на тема: "Осветяването на панагюрското знаме" с научни ръководители Петър Терзиев (ст. учител в ПГИТМТ) и Владислав Влайков (историк).
В научната конференция взеха участие 60 екипа от различни училища в страната с есета, доклади и презентации. Ученикът от ПГИТМТ Мартин Димитров Предьов представи своят научен доклад във втората част на конференцията, която беше под отдел доклади.
Конференцията се състоя под ръководството на СОУ „Петко Рачов Славейков“ с директор Милко Багдасаров, ръководителят на школа „ИстОрика“ Димитър Димов, РИО Кърджали и кмета на гр. Кърджали инж. Хасан Азис в училище СОУ „Петко Рачов Славейков“

Велизар Сиводошев с първа награда на Национален конкурс по художествено слово


На 9 април в с. Оборище се проведе VI- ти Национален конкурс за революционно слово. Велизар Сиводошев от 9А клас грабна сърцата на журито и на публиката с изпълнението на Ботевото стихотворение „В механата” и напълно заслужено се класира на първо място. Нашето момче се състезаваше във втора възрастова група, индивидуални изпълнения, където надпреварата беше най- оспорвана (повече от 25 участници от цялата страна). Достойно представяне отбелязаха учениците от 12- те класове: Димитър Костадинов, Невена Кьосева, Станимир Димитров, Пенчо Галилеев, Красимир Елшишки, Павел Бодуров и Панталей Ангелов с рецитала „Под едно знаме”. В тази възрастова група журито не присъди първа награда, но тяхното изпълнение и първата награда на Велизар донесоха на техният ръководител - г-жа Мария Куртакова, специалната награда на кмета на с. Оборище. Участниците в конкурса бяха оценявани от жури в състав: председател – режисьорът от телевизия БТВ Кирил Бояджиев и членове – актрисата от театър „София” – Петя Силянова /съпруга на актьора Иван Иванов/и Магадалена Годжевъргова – председател на читалищното настоятелство в селото.
Поздравления на целия екип за отличното представяне, пожелаваме ви още по- големи успехи!

 

Обява - провеждане на търг с тайно наддаване.

Обява - провеждане на търг с тайно наддаване.

 

Във връзка със 143 години от обесването на Васил Левски - Апостола на свободата в ПГИТМТ се проведе състезание „Лъвски скок”.

 

ДЕЙНОСТИ ПО ВРЕМЕ НА СЕДМИЦАТА НА ЧЕТЕНЕТО

По време на Националната седмица на четенето, инициирана от МОН, в Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм, гр. Панагюрище бяха проведени следните дейности:
• На 7.ХІІ.2015 година беше организирано „Голямото четене“ с голяма част от учениците;
• На 8.ХІІ.2015 година беше проведено състезание по правопис в десетите класове от г-жа Екатерина Филипова;
• На 9.ХІІ.2015 година беше проведено по български език съответно в девети, единадесети и дванадесети класове, организирано от г-жа Мария Куртакова, г-жа Красимира Василева, г-жа Петя Сеферинкина;
• На 10.ХІІ.2015 година учениците бяха гости на Историческия музей в Панагюрище, където четоха и разговаряха с директор на музея, публичната личност доц. д-р Атанас Шопов, бивш учител с първа ПКС, защитил званието „доктор“ като учител по история в едно от трите училища, обединени в ПГИТМТ;
• На 11.ХІІ.2015 година бяха дарени книги от ученици и учители на училищната библиотека и на библиотеката в болница „Пълмед“, гр. Пловдив.

Отново национална награда за ученик на Професионалната гимназия
Джан Чатсан спечели трето място на рецитаторски конкурс
Днес /25 април/ в с. Оборище се проведе Националният конкурс за революционно слово - „Оборище- факел на свободата”. Професионалната гимназия участва във втора възрастова група, индивидуални изпълнители, с двама свои възпитаници: Невена Кьосева от 11 а клас, с ръководител Красимира Василева и Джан Чатсан от 9 в клас, с ръководител Мария Куртакова. При изключително оспорвана надпревара /над 20 участници на възраст от 15 до 70 години/ Джан Чатсан заслужено спечели третото място за изпълнението на Ботевото стихотворение „В механата”. Професионално жури оценяваше изпълненията на участниците: председател Кирил Бояджиев- режисьор в националната телевизия БТВ, Петя Силянова- актриса и Магдалена Годжевъргова- бивш председател на читалището в с. Оборище.

Поздравления за нашите талантливи ученици!

Голям успех за нашите ученици на национален кръг по Приложна електроника
Първо място за Иво Станчев, отборно сме трети
На 23 и 24 април в гр. Пловдив се проведе националния кръг от състезанието по Приложна електроника „Мога и зная как”. Голям успех постигнаха нашите момчета Иво Станчев и Стойно Данков, с ръководител инж. Даниела Радивчева, които се състезаваха в първа възрастова група 9- 10 клас. При индивидуалната надпревара Иво Станчев завоюва първото място, а отборно се класираха на трета позиция. В състезанието взеха участие 24 ученици /12 отбора/ от цяла България- София, Варна, Пловдив, Плевен, Панагюрище, Видин, Смолян, Мадан и др. Състезанието „Мога и зная как“ се организира ежегодно от Министерството на образованието и науката с партньорството на търговска верига „Елимекс“. Задачите за оценка в националния кръг на състезанието се разработват от изпитна комисия и включват решаване на тест и изпълнение на практическа задача, свързана с електрически монтаж на печатна платка по дадена схема с подбор на елементната база. Момчетата получиха предметни награди и грамоти.

Поздравяваме нашия отбор за високия резултат като им желаем здраве и още много успехи!

Днес 23.04.2015 год. се проведе на общински пролетен крос в чест на 139 годишнина от Априлското въстание
Организиран от община Панагюрище,Обединен детски комплекс и КЛА”Борис Мулешков” гр.Панагюрище
І.Цел
Да съдейства за изграждане на у подрастващите на трайни навици за системни занимания с физически упражнения и спорт.
Да се масовизират кросовите бягания и популяризира леката атлетика сред учениците. Участие взеха ученици от ПГИТМТ. Класирането е както следва:
Момчета от VIII-ХІІ клас
1 МЯСТО - ЗЛАТОМИР РАДЕВ - 10а клас
2. МЯСТО КРИСТИЯН БАЙРЯКОВ 11б клас
и
Момичета от VIII-ХІІ клас
2 МЯСТО ГАБРИЕЛА КАРАБОЙЧЕВА - 9г клас
Благодарим и за участието на ИЛИЯ СТОЙНОВ - 12б клас и СТЕФАН КЕКОВ - 10а клас.
ЧЕСТИТА ПОБЕДА!!!
Мероприятия по случай Празника на училището- 24.04.2015 г. /петък/
Празника ще започне в 10,00 часа в двора на училището. Ще се проведат следните мероприятия:
1. Изписване с тела „Не на агресията”;
2. Демонстрация на безопасни шофьорски умения от дванадесетокласници;
3. Презентации по програмиране и бизнес проекти;
4. Спортни мероприятия, които ще се проведат на базата на стадион „Орчо Войвода”.
Информация за стипендиантска програма!!!
Варненският свободен университет „Черноризец Храбър” обявява възможност за 20 бъдещи студенти да започнат обучението си в избрана от тях специалност със стипендия, която покрива 100 % от годишната такса за обучение в първи курс.
За стипендията по програмата „Аз ще уча и ще успея в България” на ВСУ може да кандидатства всеки, който завършва средното си образование в България през учебната 2014/2015 година с отличен успех от курса на обучение (включително първия учебен срок на 12. клас). Подробните условия за кандидатстване са публикувани на адрес:
http:/stipendiya.vfu.bg.

Първо място за учениците на Професионалната гимназия на Младежка сцена
Нашите ученици Нешка Брандийска, Стефания Димитрова, Светлана Симеонова- 9а клас, Нейко Георгиев от 9б, Джан Четсан и Георги Тинков от 9в клас с преподавател Мария Куртакова, завоюваха първото място, във втора възрастова група при рециталите, на Общинския конкурс „Всичко българско и родно, любя, тача и милея”. Конкурсът бе посветен на 165 години от рождението на Иван Вазов и 120 години от рождението на Гео Милев. Под съпровод на китара, деветокласниците ни пресъздадоха на сцената одата „Кочо” на И. Вазов и заслужиха бурните овации на зрителите. Презентацията подготви инж. Кристина Хаинова. Благодарим на Васил Рабухчиев от 9а клас за техническото съдействие. Мартин Предьов от 10 а клас с преподавател Петя Сеферинкина показа рецитаторски умения при индивидуалните изпълнители във втора възрастова група. За всички тях голямо: Браво!!! Предстоят още конкурси и нови сценични изяви. Поздравления за целия екип! Благодарим ви, че за пореден път достойно представихте Професионалната гимназия!

Днес 19.12.2014 год. в ПГИТМТ се проведе коледен базар.

АКТУАЛНИ НОВИНИ